Asunnot Dahl Oy LKV - Lea Dahl

Ripeää ja henkilökohtaista kiinteistönvälitystä Turussa

Miksi valita Asunnot Dahl?

1. Hyvä alueellinen ammattitaito ja kyky hinnoitella kiinteistöt oikein

On tärkeää hinnoitella kiinteistö heti alussa oikein, sillä silloin on paras paikka löytää sopiva ostajaehdokas. Jos kiinteistö on hinnoiteltu yläkanttiin, niin se saattaa vaikeuttaa myyntiä, vaikka hintaa laskisikin myöhemmin. Tästä syystä suosittelenkin aina myyjiä kysymään vahvat perustelut jos eri kiinteistönvälittäjien hinta-arviot eroavat paljon toisistaan. Hinnoittelu on sellainen asia, että se kannattaisi mennä kerralla oikein.

2. Nykyaikaiset markkinointikeinot ja laadukas stailaus

Kiinteistönvälitys on muuttunut vuosikymmenten aikana. Ja jos siinä kelkassa haluaa pysyä mukana, niin pitää pystyä uudistumaan. Uskon kuitenkin, että kunnianhimoinen ja määrätietoinen työskentely voittaa aina pelkästään erilaisten trendien perässä juoksemisen. Kauttani saat kiinteistösi ammattitaitoisen stailauksen niin, että kiinteistö pysyy stailattuna myynnin loppuun asti. Ei pelkästään myyntikuvien ajan.

3. Halu auttaa ja henkilökohtainen palvelu

Työskentelen oman yrityksen kautta, joka kantaa omaa nimeäni. Tavoitteeni on löytää pitkäaikaisia asiakkaita, jotka palaavat luokseni jos heillä tulee tarvetta ostaa tai myydä seuraavien vuosien aikana. En tavoittele pikavoittoja asiakkaideni avulla, vaan pyrin rakentamaan pitkäikäisiä luottamussuhteita. Tästä syystä pyrin aina henkilökohtaiseen palveluun.

Oma tarinani

Jo nuorena huomasin, että myynti ja markkinointi on intohimoni.

Asiakaspalvelu, myyntityö ja ihmisten parissa työskentely on minulle luontaista, koska olen avoin ja mutkaton persoona.

Vuonna 1990 aloitin kiinteistönvälittäjän taipaleeni Kangasniemen OP-Kiinteistökeskuksesta, josta elämä heitti muutaman vuoden jälkeen maatalousalan yrittäjäksi. Yrittäjyyttä kesti tällä alalla vuoteen 2011 asti, josta siirryin asiantuntijarooliin maatalouskaupan ammattipuutarhaosastolle vuoteen 2017 asti.

Vuonna 2017 kaipuu kiinteistönvälittäjäksi vei voiton ja aloitin välittäjänä Kiinteistömaailmassa Turussa. Ensimmäiset vuodet alalle palanneena vaativat kurinalaisuutta ja todellista taistelutahtoa sekä periksiantamattomuutta. Asiakaskunnan kasvattaminen ja luottamuksen ansaitseminen on alamme suurin koetinkivi välittäjäksi haluavalle henkilölle. Kova työ sekä usko itseeni alkoi kuitenkin vuosien saatossa tuoda tulosta ja vuosina 2020-2023 olinkin RE/MAX välitysketjun parhaimmin ansioituneita välittäjiä Turun alueella.

Olen alusta lähtien imenyt itseeni kaiken mahdollisen alaan liittyvän tiedon ja kouluttautunut niin paljon kuin mahdollista, joten maaliskuusta 2024 jätin taakseni kansainvälisen kuumailmapallon ja jatkan työtäni omalla yritykselläni, jossa voin antaa kaiken aikani asiakkaitteni kotien myymiseen ja mahdollistaa heille asumisen unelman. Palveluihini kuuluu myös uuden kodin etsiminen ostotoimeksiannon avulla, kiinteistöjen ja asuntojen arviointi perunkirjoihin tai vakuusjärjestelyjä varten sekä kauppakirjojen laatiminen yksityisten tekemissä asuntokaupoissa.

Usein kysytyt kysymykset

Välittäjä tilaa isännöitsijältä kaikki tarvittavat asiakirjat ja selvittää tarvittaessa epäselviä asioita isännöitsijän tai taloyhtiön kirjanpitäjän kanssa. Välittäjän tehtävä on myös selvittää kunnalta/kaupungilta mm. kaavoitukseen tai rakentamiseen liittyvät asiat.

Tähän on niin monta mielipidettä kuin on välittäjiäkin. Minä henkilökohtaisesti suosittelen tekemään kuntotarkastuksen heti, kun kohde tulee myyntiin. Näin selviää, missä kunnossa myytävä kiinteistö on ja mikä on realistinen myyntihinta. Usein ostajaehdokas ottaa minuun yhteyttä ja pyytää kuntotarkastusraporttia nähtäväksi ennen yksityisesittelyä. Se myös säästää aikaa ja näin ollen kaupanteko nopeutuu. Kuntotarkastaja kannattaa myös valita tarkoin. Halvin tarkastaja ei ole paras eikä se vakuuta ostajaehdokasta tarkastuksen laadusta.

Kun toimeksiantosopimus on allekirjoitettu, tilataan isännöitsijäntodistus, jossa menee isännöitsijäntoimistosta riippuen 2-5 arkipäivää. Valokuvaaja tulee kuvaamaan asunnon oman aikataulunsa mukaisesti, kun asunnon omistaja on ennättänyt siivoamaan kotinsa kuvauskuntoon. Kun isännöitsijän asiakirjat on saatu, välittäjä tallentaa asunnon tiedot käyttöjärjestelmään, johon huolellisella ja tarkalla kiinteistönvälittäjällä kuluu 1-2 päivää. Kun myyntiesite on luotu, minä lähetän sen vielä asunnon omistajalle tarkastettavaksi, joka hyväksyy tietojen oikeellisuuden ja mahdollisesti lisää jotain oleellisia asioita. Kiinteistöä myydessä ei tarvitse tilata isännöitsijältä asiakirjoja vaan ne saadaan sähköisestä järjestelmästä heti.

Kun perhe etsii uutta kotia, ei vuodenajalla ole väliä. Kotia etsitään silloin, kun siihen on tarvetta.

Paras tilanne uuden kodin ostoon on, jos ostajalla on valmius tehdä uudesta unelmien kodistaan ehdoton ostotarjous eikä oman kodin myynti ole ehtona uuden kaupanteolle. Valitettavasti tämä ei useinkaan ole mahdollista. Silloin uudesta asunnosta tehdään ehdollinen ostotarjous oman asunnon myyntiehdolla ja myyjä joko hyväksyy ehdon tai kieltäytyy siitä. Tässä riskinä on, että toinen ostajaehdokas ”kiilaa” omalla ehdottomalla ostotarjouksellaan ehdollisen ostotarjouksen edelle ja vie voiton.

Asunto-osakkeen myymisessä noudatetaan asuntokauppalakia ja kiinteistön myymisessä maakaari-lakia. Asunto-osakkeiden omistuksen kautta yhtiön osakas saa oikeuden hallita yhtiöjärjestyksen mukaista huoneistoa. Asukas ei siis omista asuntoaan, ainoastaan osakkeet, jotka oikeuttavat asuntoa hallitsemaan. Omakotitalon ja paritalon kauppa on aina tehtävä maakaaren mukaisessa määrämuodossa ja kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Näistä antaa lisätietoja kiinteistönvälittäjäsi.

Tällaisissa tapauksissa kannattaa tehdä ostotoimeksianto välittäjäsi kanssa. Tällä valtuutat välittäjän etsimään perheellesi uuden kodin. Välittäjällä on tällöin oikeus mm. julkaista sosiaalisessa mediassa ”Asiakkaani etsii….” markkinointia tai vaikka mennä soittamaan suoraan kiinnostavan kohteen oven ovikelloa ja kertoa, että asiakkaani etsii juuri tällaista taloa. Oletteko halukkaita myymään kotinne? Ilman allekirjoitettua ostotoimeksiantoa kiinteistönvälittäjä ei saa tehdä yllä mainittuja toimenpiteitä.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut joko myymään kiinteistösi tai asuntosi? Tai haluatko apua ostamiseen liittyvissä asioissa?

Kysy pienellä kynnyksellä oheisella lomakkeella. Vastaan yhteydenottoihin yleensä jopa 3 tunnin kuluessa klo 7-21 välillä. Pystyn auttamaan pienissäkin asioissa tai ohjaamaan sinut oikean henkilön luo. Voit myös soittaa minulle suoraan tai lähettää viestiä sähköpostilla tai WhatsApilla.

Sähköposti

Puhelin