Kiinteistönvälitys Turku – huomioi nämä 2 asiaa

Kiinteistönvälitys Turku ja Varsinais-Suomi – mitä pitää huomioida? Oletko miettinyt kiinteistösi tai asuntosi myymistä Turun alueella? Paikalliset kiinteistömarkkinat ovat olleet viime vuosina suhteellisen aktiiviset ja kiinteistöjen hinnat ovat olleet hieman laskussa useilla eri alueilla. Nyt on ollut siis “ostajan markkinat”. Eniten kysyntää on ollut totutusti hyvien liikenneyhteyksien varrella Turun keskustan läheisyydessä ja Turun ympäristökunnissa. Ennen kun laitat kiinteistösi myyntiin, niin huomioi nämä:

  • Turun kiinteistömarkkinoiden nykytilanne ja ennusteet
  • Kiinteistön hinta-arvio – pyydä useita hinta-arvioita kohteestasi

1. Turun ja Varsinais-Suomen kiinteistömarkkinoiden nykytila ja ennusteet

Turku on kasvava kaupunki ja näin on ollut jo pitkään. Väkiluku vaikuttaa yleensä aina kiinteistöjen kysyntään myös kaupungin lähialueilla, mutta tähän vaikuttaa myös moni muu asia. Viime aikoina vaikuttavia tekijöitä ovat olleet mm. korkotason muutokset, yleinen talous sekä koronan tuomat muutokset asuntomarkkinoihin.

Turussa kasvavia alueita ovat mm. keskusta ja sen lähialueet. Tämän lisäksi myös Kaarina, Lieto, Naantali, Paimio ja Masku ovat olleet suosittuja.

kiinteistönvälitys turku ja varsinais-suomi


2. Kiinteistön hinta-arvio – pyydä useita hinta-arvioita kohteestasi

Kiinteistön hinta-arvio voi vaihdella välittäjästä riippuen, ja on tärkeää saada useita arvioita vertailun vuoksi.

On tärkeää hinnoitella kiinteistö heti alussa oikein, sillä silloin on paras paikka löytää sopiva ostajaehdokas. Jos kiinteistö on hinnoiteltu yläkanttiin, niin se saattaa vaikeuttaa myyntiä, vaikka hintaa laskisikin myöhemmin. Tästä syystä suosittelenkin aina myyjiä kysymään vahvat perustelut jos eri kiinteistönvälittäjien hinta-arviot eroavat paljon toisistaan.

Hinnoittelu on sellainen asia, että se kannattaisi mennä kerralla oikein.


Kiinteistönvälitys Turku ja Varsinais-Suomi – miten etenee?

1. Maksuton arviokäynti

Kiinteistönvälitys alkaa aina maksuttomalla arviokäynnillä. Teen maksuttomia arviokäyntejä vain myyntiin tulevia kohteita varten. Jos arvio tarvitaan pankkiin vakuusjärjestelyjä varten, arviolausunto maksaa.

2. Stailaus

Jos myytävä kohde on siistissä kunnossa, niin ei siihen välttämättä tarvita stailausta. Stailauksesta keskustellaan aina asiakkaan kanssa. Usein paras stailaus on liiallisen tavaran karsiminen asunnosta. Joskus kiinteistö kuitenkin vaatii stailausta. Kauttani saat ammattitaitoisen stailauksen niin, että kiinteistö pysyy stailattuna myynnin loppuun asti. Ei pelkästään myyntikuvien ajan.

3. Valokuvaus

Käytän aina ammattitaitoista valokuvaajaa kohteissani. En ota itse kuvia tai julkaise epäsiistejä kuvia kohteistani.

4. Ilmoituksen teko

Myynti-ilmoitus pitää olla aina myyjän edun mukainen. Pitkän kokemukseni ansiosta osaan kirjoittaa ilmoituksiin kaikki tärkeimmät ostajaa kiinnostavat tiedot.

5. Kiinteistön markkinointi

Kiinteistö julkaistaan tunnetuissa välityskanavissa (Etuovi, Oikotie ja Tori). Tämä mahdollistaa sen, että kiinnostuneet löytävät kohteen helposti. Julkaisen somekanavillani tarvittaessa myös markkinointia.

6. Näytöt

Pääasiassa pidän yksityisesittelyitä. Yksityisesittelyssä saan jutella asiakkaiden kanssa rauhassa ilman turhaa hälinää ympärillä ja voin keskittyä ostavan asiakkaan tarpeisiin ja kysymyksiin. Olen havainnut tämän tavan erittäin tehokkaaksi.

7 Myyjän ja ostajan kysymykset

Tehtäväni on selvittää tarkkaan sekä ostajan että myyjän kysymykset. Olen saanut paljon kiitosta ripeästä asioiden selvittelystä. Minut saa kiinni melkein kellon ympäri (07-21) ongelmatilanteissa.

8. Kaupan tekeminen

Autan kaupan tekemisessä ja vastaan kaikkiin kumpaakin osapuolta koskeviin kysymyksiin. Tavoitteenani on se, että ostaja ja myyjä tietävät jatkuvasti missä mennään.

9 Kaupan vahvistus

Ammattilaisverkostooni kuuluu ammattimainen kaupanvahvistaja, joka pääsee hyvin joustavasti paikalle.

10. Jälkihoito

Autan mielelläni asiakkaitani myös kaupanteon jälkeen. Minulta voi kysyä neuvoa aina, kun siltä tuntuu.

Lea Dahl - Kiinteistönvälitys Turku ja Varsinais-Suomi

Kirjoittaja: Lea Dahl

Lue lisää mistä koostuu sulava kiinteistönvälitysprosessi?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut joko myymään kiinteistösi tai asuntosi? Tai haluatko apua ostamiseen liittyvissä asioissa?

Kysy pienellä kynnyksellä oheisella lomakkeella. Vastaan yhteydenottoihin yleensä jopa 3 tunnin kuluessa klo 7-21 välillä. Pystyn auttamaan pienissäkin asioissa tai ohjaamaan sinut oikean henkilön luo. Voit myös soittaa minulle suoraan tai lähettää viestiä sähköpostilla tai WhatsApilla.

Sähköposti

Puhelin