Tietoa myyjälle

Mitä myyjän kannattaa ottaa huomioon ennen myyntiä ja myynnin aikana?

Mistä koostuu sulava kiinteistönvälitysprosessi?

Kiinteistöjen myynti on teoriassa yksinkertaista – tästä syystä monet saattavat tehdä sen itse tai alalle tuleekin jatkuvasti välittäjiä pienellä kokemuksella (niin olen itsekin aloittanut). Jos prosessista haluaa mahdollisimman sulavan ja asunnostasi oikean hinnan, niin silloin on olemassa lukemattomia pieniä yksityiskohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ohessa muutamia niistä.

Paikallinen tieto

Olen ollut Turun alueen ansioituneimpia kiinteistönvälittäjiä vuosina 2020-2023. Tiedän mitä kannattaa huomioida milläkin alueella ja tunnen paikalliset tavat. 

Oikea hinnoittelu

On tärkeää hinnoitella kiinteistö heti alussa oikein, sillä silloin on paras paikka löytää sopiva ostajaehdokas. Jos kiinteistö on hinnoiteltu yläkanttiin, niin se saattaa vaikeuttaa myyntiä, vaikka hintaa laskisikin myöhemmin. Tästä syystä suosittelenkin aina myyjiä kysymään vahvat perustelut jos eri kiinteistönvälittäjien hinta-arviot eroavat paljon toisistaan. Hinnoittelu on sellainen asia, että se kannattaisi mennä kerralla oikein.

Stailaus koko myynnin ajan

Kauttani saat kiinteistösi ammattitaitoisen stailauksen niin, että kiinteistö pysyy stailattuna myynnin loppuun asti. Ei pelkästään myyntikuvien ajan.

Ripeys ja nopea reagointi

Olen täysin hurahtanut kiinteistönvälittämiseen ja minut saa kiinni nopeasti melkein kellon ympäri. Vastaan viesteihin yleensä jopa 3 tunnin sisällä, klo 07-21 välisenä aikana. Puhelimella saat kiinni jopa nopeammin.

Laadukas myyjä antaa arvokkaan kuvan myös kiinteistöstä

Tulen toimeen hyvin ihmisten kanssa ja minua on helppo lähestyä. Valitsemalla minut välittäjäksenne, tulen tekemään kaikkeni, että annan arvokkaan kuvan kiinteistöstänne.

Ammattitaitoinen ammattilaisverkosto taustalla

Pitkä kokemus on myös kartuttanut ammattimaisen verkoston taakseni. Pystyn auttamaan monissa kiinteistöihin liittyvissä asioissa verkostoni avulla. Osaan ohjata sinut oikeaan paikkaan monenlaisissa kysymyksissä.

Miten kiinteistönvälitys etenee?

Lea Dahl - Kiinteistönvälitys Turku ja Varsinais-Suomi

1. Maksuton arviokäynti

Kiinteistönvälitys alkaa aina maksuttomalla arviokäynnillä. Teen maksuttomia arviokäyntejä vain myyntiin tulevia kohteita varten. Jos arvio tarvitaan pankkiin vakuusjärjestelyjä varten, arviolausunto maksaa.

2. Stailaus

Jos myytävä kohde on siistissä kunnossa, niin ei siihen välttämättä tarvita stailausta. Stailauksesta keskustellaan aina asiakkaan kanssa. Usein paras stailaus on liiallisen tavaran karsiminen asunnosta. Joskus kiinteistö kuitenkin vaatii stailausta. Kauttani saat ammattitaitoisen stailauksen niin, että kiinteistö pysyy stailattuna myynnin loppuun asti. Ei pelkästään myyntikuvien ajan.

3. Valokuvaus

Käytän aina ammattitaitoista valokuvaajaa kohteissani. En ota itse kuvia tai julkaise epäsiistejä kuvia kohteistani.

4. Ilmoituksen teko

Myynti-ilmoitus pitää olla aina myyjän edun mukainen. Pitkän kokemukseni ansiosta osaan kirjoittaa ilmoituksiin kaikki tärkeimmät ostajaa kiinnostavat tiedot.

5. Kiinteistön markkinointi

Kiinteistö julkaistaan tunnetuissa välityskanavissa (Etuovi, Oikotie ja Tori). Tämä mahdollistaa sen, että kiinnostuneet löytävät kohteen helposti. Julkaisen somekanavillani tarvittaessa myös markkinointia.

6. Näytöt

Pääasiassa pidän yksityisesittelyitä. Yksityisesittelyssä saan jutella asiakkaiden kanssa rauhassa ilman turhaa hälinää ympärillä ja voin keskittyä ostavan asiakkaan tarpeisiin ja kysymyksiin. Olen havainnut tämän tavan erittäin tehokkaaksi.

7 Myyjän ja ostajan kysymykset

Tehtäväni on selvittää tarkkaan sekä ostajan että myyjän kysymykset. Olen saanut paljon kiitosta ripeästä asioiden selvittelystä. Minut saa kiinni melkein kellon ympäri (07-21) ongelmatilanteissa.

8. Kaupan tekeminen

Autan kaupan tekemisessä ja vastaan kaikkiin kumpaakin osapuolta koskeviin kysymyksiin. Tavoitteenani on se, että ostaja ja myyjä tietävät jatkuvasti missä mennään.

9 Kaupan vahvistus

Ammattilaisverkostooni kuuluu ammattimainen kaupanvahvistaja, joka pääsee hyvin joustavasti paikalle.

10. Jälkihoito

Autan mielelläni asiakkaitani myös kaupanteon jälkeen. Minulta voi kysyä neuvoa aina, kun siltä tuntuu.

Hinnasto

Välityspalkkio
•⁠ ⁠Välityspalkkio: 4 % (sis. alv. 24%) / sopimuksen mukaan
•⁠ ⁠Vähimmäispalkkio: 4000 euroa (sis. alv. 24%)
•⁠ ⁠Vuokrausvälityspalkkio: 3 kk vuokra (sis. alv. 24%)
Välityspalkkio sisältää kaikki kulut. Jos asiakas irtisanoo toimeksiantosopimuksen ennen kaupantekoa, häneltä veloitetaan asiakirja- ja valokuvauskulut.

Kauppakirjat
•⁠ ⁠Asunto-osakkeen kauppakirja: 450€ (sis. alv. 24%)
•⁠ ⁠Kiinteistön kauppakirja: 750€ (sis. alv. 24%)

Kirjallinen Arviolausunto
•⁠ ⁠Kirjallinen arviolausunto perukirjaa, perinnönjakoa, ositusta tai vakuusarvio pankkia varten alkaen 500 euroa (sis. alv. 24%). Kysy tarjousta arviokirjasta.

Kaupanvahvistus
•⁠ ⁠Kaupanvahvistus: 128€ (sis. alv. 24%) luovutustyypistä riippumatta.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut joko myymään kiinteistösi tai asuntosi? Tai haluatko apua ostamiseen liittyvissä asioissa?

Kysy pienellä kynnyksellä oheisella lomakkeella. Vastaan yhteydenottoihin yleensä jopa 3 tunnin kuluessa klo 7-21 välillä. Pystyn auttamaan pienissäkin asioissa tai ohjaamaan sinut oikean henkilön luo. Voit myös soittaa minulle suoraan tai lähettää viestiä sähköpostilla tai WhatsApilla.

Sähköposti

Puhelin